Kurp gardēdim doties ieturēt maltīti? Rīgas restorānu nedēļas 10 labākie piedāvājumi

7. Oktobris

No 7. līdz 13. oktobrī Rīgā noritēs tradicionālā Rudens Rīgas restorānu nedēļa. Pilsētas restorāni piedāvās ēdienkartes par īpašām cenām: samaksājot 15 vai 20 eiro par trīs ēdieniem, apmeklētāji sev var sarīkot īstus gastronomijas svētkus. Portāls RĪGA.LV iepazinās ar vairāk kā 40 restorānu – pasākuma dalībnieku – piedāvājumiem, un izvēlējās 10 piedāvājumus, kuri, balstoties uz mūsu subjektīvo gaumi, ir paši interesantākie, neparastākie vai ir labi pieskaņoti pastaigām pa pilsētu. Pilns Rīgas Rudens restorānu nedēļas piedāvājums atrodams šeit.


Tradicionāli restorānu piedāvātie ēdieni ir pagatavoti no sezonas produktiem, kas audzēti Latvijā. Bet tas nebūt nenozīmē, ka ēdienkartēs nav eksotisku ēdienu! Restorāni piedāvā meža gaļas – brieža vai aļņa – ēdienus, kā arī plaši pārstāvēti zivju ēdieni. Un vēl rudens ir sēņu laiks…

ELEMENTS

Foto: publicitātes

KUR? Elizabetes iela 24, “Tallink Hotel Rīga”

CIK? 15 eiro

Vai kādreiz esat nogaršojuši brieža gaļu? Šeit jums ir iespēja par 15 eiro nobaudīt brieža gaļas steiku ar pērļu grūbu grubotto, kadiķogu mērci un griķu popkornu. Uzkodā - meža sēņu buljons, desertā - rudens augļu un ogu svaigā siera un baltās šokolādes musa kūka.

TINTO

Foto: publicitātes

KUR? Elizabetes iela 61

CIK? 15 eiro

Šis piedāvājums ir veģetāriešiem vai eksotikas cienītājiem. Pamatēdienā ir iespējams izvēlēties: veģetāriešiem – rudens lazanja, eksotikas cienītājiem - kaza ar ceptiem rudens sakneņiem kļavas sīrupa glazējumā un kartupeļu gratinu. Pirms pamatēdiena – rīsu zupa ar sēnēm un dārzeņiem, desertā – ķirbju pīrāgs.

RESTORĀNS 3

Foto: publicitātes

KUR? Kalēju iela 3

CIK? 20 eiro

Vai vārds “belašs” jums vēl aizvien asociējas ar aizdomīgas kvalitātes ātro uzkodu pie dzelzceļa stacijas? Tad varat par to aizmirst. Nāciet un nogaršojiet jēra belašu un pārliecinieties par to, ka tas ir pilntiesīgs restorānu ēdiens gardēžiem. Kā uzkodu varēsiet baudīt kūpinātu kazas sieru ar ķirbi un cidonijām, savukārt desertā – karamele un āboli.

OZO

Foto: publicitātes

KUR? Mīlgrāvju iela 16

CIK? 15 eiro

Šis restorāns atrodas kādu gabaliņu no centra, bet Jūsu izvēlei piedāvā divus eksotiskus pamatēdienus – līdakas kroketes ar kartupeļu – grūbu grūdeni un tapiokas čipsiem, vai aļņa šķiņķa medaljonus aroniju vīnā ar kartupeļu biezeni un sēnēm. Uzkodā – rudzu maize ar kazas sieru, marinētām bietēm un rukolu. Desertā – kēkss ar biezpiena krēmu un ābolu biezeni.

MĀKSLAS MUZEJA RESTORĀNS

Foto: publicitātes

KUR? Jaņa Rozentāla laukums 1

CIK? 15 eiro

Šī ir jūsu iespēja vienuviet remdēt gan estētisko, gan ķermeņa badu. Sākumā varat apskatīt Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ekspozīciju, bet pēc tam doties uz muzeja restorānu. Uzkodā – ķirbju krēmzupa, pamatēdienā varat izvēlēties: vistas krūtiņa ar burkānu biezeni un grilētiem cukīni vai pīrāgs ar gaileņu pildījumu un vītinātiem ķiršu tomātiem. Desertā – ābolu groziņpīrāgs ar saldējumu.

KOLONĀDE. MŪSU STĀSTI…

Foto: publicitātes

KUR? Blakus iecienītajai tikšanās vietai – “Laimas” pulkstenim

CIK? 20 eiro

Šis piedāvājums ir ideāli piemērots tiem romantiskajiem pāriem, kuri satiekas pie “Laimas” pulksteņa, lai pastaigātos gar kanālu, baudot rudens krāsas, vai lai dotos uz operu, kas atrodas tepat, blakus. Visiem pazīstamajā mājiņā ar kolonnām kā uzkodu piedāvā dūmotu foreli ar tunci un jūras sparģeli, kā pamatēdienu – brieža gaļu ar kadiķiem, garšaugiem un sēnēm. Desertā – cidoniju saldējums ar šokolādi un aveņu karameli.

DOME

Foto: publicitātes

KUR? Miesnieku iela 4

CIK? 20 eiro

Šeit gaida zivju cienītājus, jo tā ir restorāna specialitāte. Kā uzkoda tiek pasniegts kūpināts sams ar cidoniju biezeni, kā pamatēdiens – jūras asaris ar ziedkāpostu biezeni un gailenēm, savukārt desertā – ābolu – mandeļu kūka.

ENTRESOL

Foto: publicitātes

KUR? Elizabetes iela 22

CIK? 20 eiro

Šī restorāna ēdienkartes pamatēdiens ir konkursā “Baltijas kulinārais mantojums 2019” uzvarējusi ceptā paipala ar dedzinātu puravu, baltajiem griķiem un baraviku mērci. Ja esat veģetārietis, tad jums tiks piedāvāts cits ēdiens: griķu pankūka ar gaileņu krēmu, dedzinātu puravu un baraviku putām. Uzkodā – “knapas”, desertā – ogu marmelāde ar skuju saldējumu.

HERCOGS MEŽAPARKS

Foto: publicitātes

KUR? Kokneses prospekts 13A

CIK? 15 eiro

Šis piedāvājums piesaistīs tos, kuri vēlas garšīgi paēst pēc pastaigas pa rudenīgo Mežaparku. Un vēl tas ir vienīgais piedāvājums, kura pamatēdienā iekļauta truša gaļa (kas tiek pasniegta ar seleriju biezeni, smiltsērkšķu želeju un kazeņu buljonmērci). Uzkodā – lāču beku krēmzupa, bet desertā – burkānkūka.

OSTA

Foto: publicitātes

KUR? Matrožu iela 15

CIK? 15 eiro

Klasiskajā literatūrā mēs esam uzdūrušies tādai zivij kā “sterlete”, bet cik daudzi no mums to reāli ir nogaršojuši? Ir pienācis laiks likvidēt šo tukšumu mūsu gastronomijas vēsturē: restorānā Ķīpsalā piedāvā uz kokoglēm grilētu stērleti ar kartupeļu rosti un koriandra, vaniļas mērci. Ja jūs neēdat zivis, tad kā otrs pamatēdiena variants ir cūkgaļa ar asinsdesu, burkānu, ķirbju biezeni un ābolu čatniju. Kā uzkoda – marinētu biešu tarte, desertā – smiltsērkšķu kūka.

Un šie nebūt vēl nav visi piedāvājumi! Pārējo restorānu ēdienkartes varat atrast šeit.