Šefpavārs Māris Jansons pārstāvējis Rīgu projektā "Délice", forumā Norvēģijā

30. Septembris

Pagājušajā nedēļā Norvēģijas pilsētā Stavangerā notika “Nordic Edge Expo”, kas ir lielākais forums Ziemeļvalstīs, veltīts viedo pilsētu (Smart City) risinājumiem.


Mūsdienās arvien lielāka vērība tiek pievērsta kvalitatīvam uzturam un pārtikas atkritumu samazināšanai, tomēr šiem faktoriem reti tiek veltīta uzmanība liela mēroga konferencēs, jo pamata uzdevums ir paēdināt lielu skaitu cilvēku īsā laika posmā. Šajā kontekstā Stavangeras pilsēta un “Nordic Edge Expo” organizatori uzaicināja gastronomijas pilsētu asociāciju “Délice” piedalīties forumā un piedāvāt foruma dalībniekiem savām pilsētām raksturīgus ēdienus no vietējām izejvielām.

Foto: publicitātes

Latvijai raksturīgus ēdienus piedāvāja šefpavārs Māris Jansons. Foruma dalībnieku ēdienkartē tika iekļauts M.Jansona izstrādātais siltais pamatēdiens – jēra gaļas desa ar kūpinātu kartupeļu biezputru, karamelizētiem sarkanajiem sīpoliem un portobello sēnes šķēli, kā arī vegānu ēdiens – viegli marinēti seleriju kāti ar kinoju, seleriju saknes krēmu, zaļo salsu, olīveļļu, riekstiem un lēcām.

Rīgas pilsēta ir pasaules gastronomijas pilsētu asociācijas „Délice” biedrs, kopš 2007.gada. „Délice” aktivitātēs Rīgas dome sadarbojas ar Rīgas tūrisma attīstības biroju, biedrību „Pavāru klubs” un Latvijas viesnīcu un restorānu asociāciju.

Foto: publicitātes

Asociācijas „Délice” biedri uzskata, ka veselīgs uzturs un kulinārais mantojums ir būtisks instruments pilsētu konkurētspējas un atraktivitātes faktors. Tas palīdz popularizēt pilsētu, tās augstvērtīgo kulināro mantojumu un veselīgu uzturu, realizēt tematiskus sadarbības projektus. Šobrīd “Délice” asociācijā pārstāvētas 31 pilsēta 5 kontinentos.